DMG en WADW onderzoeken mogelijkheden tot samenwerking

Detail Management Groep en Werk aan de Winkel onderzoeken mogelijkheden tot verregaande samenwerking.

 

DMG te Leusden exploiteert de formules Deco Home en Verf & Wand en WADW te Badhoevedorp exploiteert de formule Woonprofessionals.

 

Een stap voorwaarts maken

 

Erwin van de Belt van WADW: “Het doel van deze samenwerking is onze leden succesvoller te laten concurreren, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Door de sterk veranderende markt stijgt de moeilijkheidsgraad van de detailhandel voortdurend. Dit vraagt derhalve om een steeds bredere, intensievere ondersteuning vanuit de organisatie en die kunnen wij onze leden op deze wijze ook garanderen. “

 

Samenwerking

 

Frank van der Linden van DMG: “ DMG en WADW zijn complementair aan elkaar. Beide hebben een vergelijkbare strategie maar onze formules zijn duidelijk anders gepositioneerd. Dat geeft enerzijds ruimte en komt anderzijds prima van pas bij alle ontwikkelingsinspanningen en verschillende operationele activiteiten. Deze samenwerking zorgt tevens voor toenemende schaalgrootte, risico- en kostenspreiding, waardoor onze organisaties de leden nog beter van dienst kunnen zijn.”

 

Onderscheidend vermogen

 

Het huidige retaillandschap in zowel woninginrichting als verf & behang kenmerkt zich door een beperkt onderscheidend vermogen. De focus bij de marktbewerking ligt vooral op korting. De leden van DMG en WADW durven echter wel te concurreren op kwaliteit. Want niets is leuker dan consumenten te verrassen met prachtige, kwalitatieve oplossingen voor een redelijke prijs. De sleutel tot succes is het bieden van concrete meerwaarde, uiteraard op een lokale en ambachtelijke wijze. Door kennis en middelen te delen is de alliantie het beste in staat haar leden te helpen bij het concreet maken van deze missie. De ontwikkeling van nieuwe dienstverlening en technologieën staat hierbij voorop. Hiermee maakt de alliantie het voor haar leden mogelijk om het maximale uit de winkels te halen.

 

DMG is marktleider in het segment verf & behang speciaalzaken (VBS) en heeft in totaal 170 aangesloten leden. De formules zijn al 40 jaar operationeel in Nederland en België.

 

WADW is sinds 2007 op een innovatieve wijze succesvol in de ondersteuning van zelfstandige woningtextiel speciaalzaken en heeft thans een dertigtal aangesloten leden.

 

Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot:
DMG: Frank van der Linden: 033-4343313
WADW: Erwin van de Belt 020-4711734